Tilburg Ten Miles: Brabants grootste (straat)feest

De Tilburg Ten Miles, dat is waar het voor mij in 2013 allemaal mee begon: mijn deelname aan de Ladies Run smaakte naar meer en een jaar later stond ik voor het eerst aan de start van de ‘echte’ Ten Miles. En zelfs na acht jaar kijk ik nog altijd enorm uit naar dit event.

Clubke opgericht

‘Waar je mee omgaat, word je mee besmet’, zeggen ze wel eens. Het hardloopvirus lijkt dan ook erg besmettelijk te zijn, want zondag reizen we met vijf man sterk, per spoor – kedeng, kedeng – af naar Tilburg. Alle vijf gaan we ‘m (uit)lopen, de 33ste editie van de Tilburg Ten Miles.

Startvakselfie Tilburg Ten Miles 2022

Gewoon genieten

Het startschot wordt om stipt 14.55 uur gelost en enkele minuten later druk ik – precies op de matten onder de startboog – mijn horloge aan. Hoewel het weer er perfect voor is (16 graden en een klein zonnetje), weet ik dat ik vandaag geen snelle tijd ga lopen. De training van een week eerder (tweeëndertig en een halve kilometer, meine Güte!) zit nog aardig in de benen. En bovendien heb ik na mijn heupblessure nog helemaal niet getraind op snelheid. Nee, gewoon lekker genieten. Dat is het doel.

Liefde is... ...samen de Tilburg Ten Miles lopen

Liefde is…

En genieten, dat doe ik vandaag extra hard. Want de eerste tweeëneenhalve kilometer lopen we samen, vriendlief en ik. Voor hem is deze Ten Miles de laatste beproeving voor zijn eerste Halve Marathon. #trots Na een kwartiertje zij-aan-zij, besluit ik om ‘m maar te laten lopen: een gemiddeld tempo van 5:29 min/km is voor mij nét wat te hoog vandaag.

Eén groot feest

Het lijkt of ze wat in te halen hebben in Tilburg: na twee jaar van afwezigheid door corona, zit de stemming er ook langs het parcours goed in. De mensen, de muziek, de blaaskappelen. De hele Universiteitslaan versierd met vlaggetjes. Het geeft me energie! Voordat ik het doorheb, gaat de route alweer de Bredaseweg op en is het nog een goede 5 kilometer tot aan de finish. En dan hebben we het leukste deel nog niet eens gehad.

Sfeermakers

Want na de binnenstad en de Piushaven komt de Armhoefstraat. En dat is waar de échte sfeermakers wonen (als we afgaan op de Tilburg Ten Miles, ten minste). Bovendien staan hier ook mijn supporters, ik spot ze al gelijk! #heyyy

Naar de finish

Door naar het rode fietspad, de helling op (een fijn kuitenbijtertje in aanloop naar New York) en weer af. En dan de laatste kilometer: van de Korte Heuvel naar de finish op de Burgemeester Brokxlaan. Daar druppelen we één voor één binnen, ik finish als derde van ons vijftal in 1 uur, 34 minuten en 48 seconden. Dat maakt 2022 meteen mijn op één na traagste editie van de Tilburg Ten Miles, maar dat drukt de pret niet. De mooie medaille, die hebben we in ieder geval weer dik verdiend!

Tilburg Ten Miles 2022 finishers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *