Hardloopmuziek: de lijst van mijn leven

“Ik word altijd wakker met een wijsje in mijn hoofd…”. Dat liedje ken je vast. Ik zou het geschreven kunnen hebben: af en toe denk ik wel eens dat ik zélf radio ontvangst heb. Ik loop de hele dag te zingen en te fluiten. Music was my first love en het fijne van muziek is dat het je weer even helemaal terugbrengt in het moment. Zo ook afgelopen week toen ik (weer) in de file naar huis stond.

I Gotta Feeling

Vandaag wordt het leed dat file heet wat verzacht met de Q-top 1000, de lijst van je leven. Dit jaar heb ik zelf geen lijstje ingestuurd (guilty!), maar het blijft toch altijd een genot om te luisteren. Vooral wanneer de eerste beats van dit nummer door mijn speaker klinken: kippenvel all-over. “I gotta feeling, whooohooo…!”

In gedachten loop ik weer door de startvakken in Berlijn. (spoel de video door naar 1 minuut 11 en loop met me mee) Een magisch moment. Zoveel mensen en wat een sfeer! Door de fijne herinnering (én de lekkere up-tempo beat) staat dit nummer van de Black Eyes Peas nu in mijn lijstje met favoriete hardloopmuziek.

Hardlooplijstjes

Ik heb sinds jaar en dag een (betaald) Spotify-account. Superhandig, omdat je dan je afspeellijsten kunt downloaden. Scheelt een hoop data. En frustratie, wanneer je graag in het buitengebied (lees: op plaatsen waar het mobiele internet nog de aanduiding E krijgt) rent. Inmiddels heb ik verschillende lijstjes die ik luister tijdens het hardlopen. Met één lijstje lukte het me in 2018 een top-10 tijd te lopen op de 5 kilometer (verklaart meteen de oude foto bij dit blog: juist, dat was toen), een ander lijstje heb ik speciaal samengesteld voor de Ten Miles/Halve Marathon (precies getimed, zodat de muziek me door de dode momenten helpt). Tijdens de Marathon van Berlijn stond mijn playlist met vanalles en nog wat op shuffle. De ‘lijst van mijn leven’, zeg maar. Die loopt uiteen van The Jacksons, naar Kensington, tot aan Brennan Heart – als het tempo maar goed is.

Favorieten

Mijn favoriete (hardloop)nummer op het moment is Ritual, van Tiësto & Rita Ora. En mijn all-time favourite is Spaceman van Hardwell. Het is zelfs zo dat ik iedere run – of ja, ieder event waaraan ik deelneem – start met dit nummer. En sinds kort staat dus ook I Gotta Feeling, van de Black Eyed Peas, in ‘de lijst van mijn leven’: mijn afspeellijst die inmiddels al meer dan 10 uur(!) aan hardloopmuziek bevat.

Wat is jouw favoriete hardloopmuziek? En weet jij nog een leuk nummer wat ik echt moet toevoegen aan mijn playlist? Laat het me weten in een reactie. Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *