Glow for it

GLOW Eindhoven wordt voor het vierde jaar op rij traditioneel afgesloten met de GLOW Run: een funrun langs en dwars door de hoogtepunten van het lichtkunstfestival.

Petra en ik, loopsters van het eerste uur, staan voor de vierde keer aan de start van dit evenement. En die is dit jaar in het Beursgebouw.

Start- en finishlocaties

De eerste en tweede editie van de GLOW Run startten we op Strijp-S. En vorig jaar vertrokken we van het terrein van de TU/e. Half november is het buiten toch wat frisser, zeker als de zon onder is, dus het Beursgebouw is een fijne startplek. Staan we in ieder geval niet in de open buitenlucht te verkleumen, zoals andere jaren. Nog fijner is dat het Beursgebouw ook de finishlocatie is. Andere jaren lagen de start- en finishlocatie kilometers uit elkaar. Dit scheelt een hoop gedoe. Met parkeren en vervoer – want waar laat je in hemelsnaam je auto wanneer je start op Strijp-S en finisht bij de TU/e – maar ook met tassen en kleding.

Warming-up

Om kwart voor 11 is het tijd voor een stevige opwarmronde. Studenten van de Sporthogeschool geven een demonstratie op het podium en krijgen alle lopers mee. Wat een energie! We hebben het allemaal goed warm en staan te gloeien aan de start. “10 – 9 – 8 – 7…”, het aftellen begint.

Let’s g(l)o(w)!

Het startschot klinkt om precies 11 uur: daar gaan we! Als een ware lichtstoet stormen we de Lichtstad in. Voor even dan, want de eerste versmalling is in zicht. Stevig doorrennen is er bij de GLOW Run niet bij. Het is een funrun en een snelle tijd kun je hier wel vergeten. De route kent veel smalle stukjes en ook het GLOW publiek loopt nog wel eens in de weg.

Dwars door de Sint-Catharinakerk met de GLOW Run 2018Op weg naar het centrum worden we toeterend begroet door een rij auto’s die staat de wachten voor het verkeerslicht op de Vestdijk. De sfeer zit er goed in! Maar de volgende opstopping is in zicht, dus besluiten Petra en ik om een heel klein stukje af te snijden. We rennen op de Catharinakerk af. Altijd één van de grootste lichtspektakels tijdens GLOW en ook dit jaar weer opengesteld voor de GLOW Run. De kerk is niet alleen van buiten, maar ook van binnen fraai verlicht. Het blijft bijzonder om er doorheen te rennen.

De route vervolgt door de Rechtestraat naar de prachtig verlichte Markt. We laten het centrum achter ons en rennen achter de Witte Dame door, waar we ons even in ‘Chinatown‘ wanen. Op naar het Philips Station, waar we ook dit jaar weer dwars doorheen rennen.

Naar de finish

Na het stadion de laatste kilometer: door het Elisabethtunneltje naar de finish bij het Beursgebouw. Daar worden we feestelijk onthaald en krijgen we na 5 waanzinnige kilometers onze welverdiende medaille om de nek gehangen. Een leuk aandenken.

Eenmaal binnen vliegen de foute hits ons om de oren. De dj’s van Qmusic verlengen het feest en Petra en ik proosten na op een superleuke run.

Medaille GLOW Run 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *