’t Is weer voorbij, die mooie zomer

Een grijzige, grauwe lucht. In de auto onderweg naar mijn werk zit ik wat weg te somberen. Hoewel deze ijsprinses niet kan wachten tot Koning Winter zijn intrede maakt, mis ik de zon. Nu al. De dagen worden korter en vanmorgen was het zelfs nog pikkedonker toen ik naar buiten ging. Hardlopen is fijn en een kort rondje voor de orde van de dag begint, is naar mijn idee het allerfijnst! Alleen werd het vanmorgen al geen licht meer…

Zomertijd

Het was een hele hete zomer. Hitterecords werden gebroken, maar een ochtendtemperatuur van 28 graden kon me er in juli niet van weerhouden om tóch een klein rondje te rennen. Dan moet ik me nu ook niet aanstellen dat het ’s ochtends nog donker is, toch?

We genoten van een heerlijke ‘Indian summer‘ in september en de tweede zondag van oktober rende ik bij een temperatuur van 26 graden een afstand van 21 kilometer in een zonovergoten Eindhoven. Het afgelopen weekend leek het het laatste mooie weekeinde te worden, dus op zondag maakte ik mijn tuintje winterklaar. Geen dom idee, blijkt achteraf.

Wintertijd

In de nacht van zaterdag op zondag nemen we officieel afscheid van de zomer en zetten we de klok een uur terug. Terwijl de discussie in politiek Den Haag flink woedt, vraag ik me af waarom we het niét meer zouden doen. De klok verzetten. Wintertijd is ‘de officiële tijd’ en door in het voorjaar de klok een uurtje vooruit te zetten, genieten we extra van de zon! Daar wordt niemand slechter van dus waarom afschaffen, denk ik dan.

Dat nu de klok weer een uurtje teruggaat, vind ik eigenlijk ook wel fijn. De komende weken is het in ieder geval niet helemáál donker buiten als ik ’s ochtendsvroeg nog even mijn hardloopschoenen aantrek. Benieuwd hoelang ik die vroege trainingen nog volhoud…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *